SZOLGÁLTATÁSOK
RÓLUNK
PROJEKTEK
PARTNEREK
KONTAKT
GALÉRIA
KÉPZÉSEK ÁLLÁSOK ROMÁNIÁBAN ÁLLÁSOK KÜLFÖLDÖN
 

SZAK KÉPZÉS+HOZZÁÁLLÁS=(HOZZA AZ)ÁLLÁS-T

 

Egyesületünk 2010. decemberétől két pályázatot kezdeményezett az “Új esélyek az alkalmazásban” és a “Szakképzés + Hozzáállás=Hozza az állást” nevezetű projekteket.

Mindkét pályázat partnerségben valósul meg a Kovászna megyei munkaerő-elhelyező ügynökséggel, a szebeni “Lucian Blaga” egyetemmel, valamint a SC. Praktik Consulting & Comp. SRL.-vel.

A pályázatok időtartama 2 év, 2010.december 1.-től kezdődően 2012.október 30.-ig tart Hargita és Kovászna megyében.

A pályázatok általános tevékenységi körébe tartozik a munkanélküli személyek munkaerőpiacra való bevonása, ingyenes tanácsadáson és képzésen keresztül, valamint a tanfolyamok ideje alatt jövedelemkiegészítő anyagi támogatásban részesülnek.

A pályázatoknak külön-külön a következő célkitűzései vannak:

1. 35O hosszútávú és fiatal munkanélküli személy munkaerőpiacra való bevonása az informálás, szakmai tanácsadás, szakképzés és munkahelyközvetítés által.

2. 2OO tanácsadásban részesített munkanélküli személy tanfolyamon fog részt venni az informatika, idegennyelv, agroturizmus, építkezés és kereskedelem terén, melynek sikeres elvégzése után a 129-es Kormányhatározatnak megfelelő elismervényt kapnak.

3. A munkaerőközvetítési folyamat után 35 személy alkalmazódik, 2O személy pedig vállalkozást indít, melynek során szerződést kötnek a társadalombiztosítási rendszerrel.

 
 


karrierstart.eu